• We verkopen geen producten aan personen onder 18 jaar!
  • We verkopen geen producten aan personen onder 18 jaar!

In het Beaujolaisgebied is men de laatste jaren druk bezig een enorme kwaliteitsslag te maken. Er is een nieuwe generatie wijnmakers die wijnen van uitmuntende kwaliteit maken. Hiermee hebben zij de wijnen van de Beaujolais weer op de kaart gezet! Er worden in het gebied steeds meer biologische en/of biodynamische wijnen geproduceerd en dat sluit aan bij vragen uit de markt.

De Beaujolais wijnen, die allemaal van de druivensoort "gamay noir á jus blanc" worden gemaakt, kennen naast Beaujolais en Beaujolais Villages tien cru’s. Van deze cru's is een inventarisatie gemaakt van de samenstelling van de bodem. Deze inventarisatie is gemaakt om te komen tot verschillende premier cru wijngaarden om in de nabije toekomst een classificatie te krijgen, zoals dat met de Bourgogne wijnen is gebeurd. Bij de verschillende pagina's staat een kaartje waarop de samenstelling en de diversiteit van de bodem is te zien.

In de Beaujolais wordt ook witte wijn gemaakt van chardonnay druiven. Deze wijnen worden deels als Beaujolais Blanc gedeclareerd. Andere witte wijnen, gemaakt door Beaujolais wijnmakers, hebben een herkomstbenaming zoals : Macon Villages, Saint-Veran en Pouilly-Fuissé.

Er wordt ook rosé en mousserende wijnen in de Beaujolais gemaakt.

Het gebied