• We verkopen geen producten aan personen onder 18 jaar!
  • We verkopen geen producten aan personen onder 18 jaar!

Côtes de Brouilly 2016 Domaine les Roches Bleues

Productnr.: GB17013

€ 14,50
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Winnaar van de eerste plaats op het 3e Beaujolais Concours des Pays-Bas in de categorie tot € 12,50!


Domaine Les Roches Bleues

Winnaar van de eerste plaats op het 3e Beaujolais Concours des Pays-Bas in de categorie tot € 12,50!

Het Domaine les Roches Bleues van Dominique en Christianne Lacondomine ligt op de zonnige hellingen van de Mont Brouilly in de gemeente Odénas. Vier generaties van de familie Lacondomine hebben al wijn geproduceerd op deze wijngaard die tegenwoordig acht hectare groot is. Hun wijnen winnen dikwijls prijzen op de diverse wijnconcoursen en worden vaak vermeld in de vooraanstaande wijngidsen.

Er wordt op een milieuvriendelijke manier gewerkt en de hoogste prioriteit is erosie zoveel mogelijk te voorkomen om een rijke bodem te behouden. De druiven worden nog handmatig geplukt.

De vinificatie in tanks duurt tussen de 8 en 15 dagen en is temperatuur gecontroleerd. Omdat de wijnmakerij op een heuvel ligt was het mogelijk de tankruimte en de kelders zodanig te construeren dat er geen pompen nodig zijn, maar dat de wijn door middel van de zwaartekracht kan worden verplaatst.

De lagering vind plaats in grote vaten van circa 1000 liter in deze ondergrondse, gewelfde kelder die een constante temperatuur heeft. Na het bottelen worden de flessen opgeslagen in een ruimte met airconditioning. De wijnen kunnen zeker zes jaar bewaard blijven.

A.O.P. Côtes de Brouilly

Druivensoort: Gamay

Kleur: Diep rood tot granaatrood

Bodem: Graniet en vulkanisch basalt

Gemiddelde leeftijd van de stokken: 55 jaar

Serveertemperatuur: 15⁰ Celsius

In de neus: Côte de Brouilly heeft een complexe neus. Men vindt er aroma’s van klein rood fruit, bloemen als viooltjes, irissen en pioenroos, als ook mineralen en pepers.

In de mond: Aroma’s van verse druiven, levendig en doortimmert, redelijk wat tannines die na een paar jaar afgebouwd zullen zijn en dan een soepele, ronde wijn worden.

Wijn/spijs: