• We verkopen geen producten aan personen onder 18 jaar!
  • We verkopen geen producten aan personen onder 18 jaar!

Moulin à Vent Cuvée Laurette 2018

Productnr.: GB20014

€ 13,95
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad

Beschrijving

A.O.P.:  Moulin à Vent 2018. Deze Moulin à Vent is een volle, rijke wijn, met een mooie robijnrode kleur. De neus wordt gedomineerd door aroma's van rode vruchten en op wat later leeftijd, een bouquet van viooltjes, eekhoorntjesbrood en kreupelhout. De wijn zal zich ontwikkelen als een wijn met charme en elegantie en zich kunnen meten met een grote Bourgogne!


Domaine du Pourpre is een familie bezitting midden in het dorp Chénas, met een oppervlakte van 16 hectare. Het domein is al vijf generaties in de familie is.  Het domein dat Bernard Meziat exploiteert heeft wijnstokken van gemiddeld 50 jaar en zijn gelegen op hellingen, waarvan de grondsoort grotendeels  mineraal zand en klei is. De wijngaarden worden zo natuurlijk mogelijk verzorgd met zo min mogelijk gebruik van chemische middelen.

Het oogsten gebeurd handmatig met de grootste zorg om de beste druiven te hebben zodat men  wijnen van een goede kwaliteit krijgt, die de typiciteit van het terroir hebben.

De gisting geschied zeer, zeer langzaam met een beheerste temperatuur, waarbij de schillen regelmatig door de gistende wijn worden gemengd om een goede extractie van fruit en tannines te krijgen. Voor de cru Moulin á Vent gisten de druiven tussen 10 en 13 dagen.

A.O.P.:  Moulin à Vent 2018

Druivensoort: Gamay
Kleur: Robijnrood met paarse nuances
Bodem:  Mangaan, kiezel en klei
Gemiddelde leeftijd van de stokken: 50 jaar
Serveertemperatuur tussen 15 en 18° Celsius

Wijn/spijs:  ideaal voor gebraden vlees, wild en kazen.