• We verkopen geen producten aan personen onder 18 jaar!
  • We verkopen geen producten aan personen onder 18 jaar!

Saint Amour 2020 Domaine Matray

Productnr.: RW22011

€ 15,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Saint Amour 2020
Saint-Amour is natuurlijk de liefdeswijn bij uitstek. Helaas is hij op Valentijnsdag nog meestal te jong. Zeker bij Domaine Matray waar ze van volle wijnen houden. Saint-Amour is in karakter fijn en elegant. Maar deze wijn heeft ook een beetje tabak in geur en smaak, ondanks dat er geen hout aan te pas komt. Mooie rondeur, sappig en zwoel in afdronk. Ook een beetje krijt op afdronk. Maakt de wijn fris en toegankelijk


Inmiddels is dochter Célia teruggekeerd op het domaine, na stage gelopen te hebben in Nieuw Zeeland. Vader Lilian en moeder Sandrine werken nog steeds mee op dit sympathieke familie wijngoed. In totaal bewerken zij 14 hectaren. Juliénas is de grootste appellatie, maar ook in Saint-Amour, Moulin-a-Vent en Chenas bezitten zij wijngaarden. Alles gebeurt hier nog op traditionele wijze, van het snoeien van de wijnranken tot de handmatige oogst.

De Juliénas Vieilles Vignes (van oude stokken) krijgt een houtopvoeding, evenals de Moulin-a-Vent en de Chenas. Met de komst van Célia worden er ook nieuwe technieken toegepast en is de toekomst van het domaine verzekerd.