Viognier 2020 Passot
Productnr.: GB21084
Beschrijving
De viognierdruif heeft zijn oorsprong in de Noord-Rhône, inmiddels ook aangeplant in de Languedoc en nu ook in de Beaujolais! De stokken voor deze Viognier zijn 10 jaar geleden geplant op een wijngaard in Régnié, gelegen op een naar het zuid-oosten gerichte heuvel, met een bodem van granietzand en grind met een wisselende hoeveelheid klei.
De druiven werden pneumatisch geperst, gescheiden van de vaste deeltjes en gegist bij een temperatuur tussen 12 en 14 graden Celsius. De wijn wordt deels op RVS en deels op fust gerijpt.
Prachtige neus, intensief met nuances van exotisch fruit (ananas, mango's) vermengd met andere delicate aroma's. Soepel en rond in de mond, harmonieus met een lichte aanwezigheid van houttonen. Goede karaktereigenschappen van de druif.
Domaine Passot is een familie bezitting van ruim 11 hectare. Rémy en Dominique Passot beheren deze nu van 1989 en zijn voortdurend bezig het bedrijf te moderniseren en uit te breiden. Hun zoon Simon, die een vierjarige opleiding in wijnbouwkunde en verkoop volgde, is inmiddels ook in het bedrijf werkzaam.
Op het domein worden geïntegreerde, milieu-vriendelijke technieken gebruikt. 25% van de wijngaarden heeft gras tussen de rijen. Al het snoeihout wordt vermalen en voor grondverbetering gebruikt. Er wordt met de hand geplukt en zeer strikt gesorteerd. De vinificatie en lagering vind op de traditionele methode plaats, waarbij wel hedendaagse technieken worden ingezet die bijdragen tot een beter kwaliteit.
I.G.P: Comtés Rhodaniens
Druivensoort: Viognier
Kleur: Wit
Bodem: granietzand en grind met een wisselende hoeveelheid klei.
Gemiddelde leeftijd van de stokken: 5 jaar
De viognierdruif heeft zijn oorsprong in de Noord-Rhône, inmiddels ook aangeplant in de Languedoc en nu ook in de Beaujolais! De stokken voor deze Viognier zijn 10 jaar geleden geplant op een wijngaard in Régnié, gelegen op een naar het zuid-oosten gerichte heuvel, met een bodem van granietzand en grind met een wisselende hoeveelheid klei.
De druiven werden pneumatisch geperst, gescheiden van de vaste deeltjes en gegist bij een temperatuur tussen 12 en 14 graden Celsius. De wijn wordt deels op RVS en deels op fust gerijpt.
Prachtige neus, intensief met nuances van exotisch fruit (ananas, mango's) vermengd met andere delicate aroma's. Soepel en rond in de mond, harmonieus met een lichte aanwezigheid van houttonen. Goede karaktereigenschappen van de druif.
Serveertemperatuur tussen 10⁰ en 14⁰ Celsius
Wijn/spijs: aperitief, aziatische gerechten en visbereidingen