• We verkopen geen producten aan personen onder 18 jaar!
  • We verkopen geen producten aan personen onder 18 jaar!

Brouilly 2016 Domaine Les Roches Bleus

Productnr.: GB170011

€ 12,95
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad

Beschrijving

Sappig met veel finesse


Domaine Les Roches Bleues

Het Domaine les Roches Bleues van Dominique en Christianne Lacondomine ligt op de zonnige hellingen van de  Mont Brouilly in de gemeente Odénas.  Vier generaties van de familie Lacondomine hebben al wijn geproduceerd op deze wijngaard die tegenwoordig  acht hectare groot is. Hun wijnen winnen dikwijls prijzen op de diverse wijnconcoursen en worden vaak vermeld in de vooraanstaande wijngidsen.

Er wordt op een milieuvriendelijke manier gewerkt en de hoogste prioriteit is erosie zoveel mogelijk te voorkomen om een rijke bodem te behouden. De druiven worden  nog handmatig geplukt.

De vinificatie in tanks duurt tussen de 8 en 15 dagen en is temperatuur gecontroleerd. Omdat de wijnmakerij op een heuvel ligt was het mogelijk de tankruimte en de kelders zodanig te construeren dat er geen pompen nodig zijn, maar dat de wijn door middel van de zwaartekracht kan worden verplaatst.

De lagering vind plaats in grote vaten van circa 1000 liter in deze ondergrondse, gewelfde kelder die een constante temperatuur heeft. Na het bottelen worden de flessen opgeslagen in een ruimte met airconditioning. De wijnen kunnen zeker zes jaar bewaard blijven.

A.O.P.:  Brouilly

Druivensoort: Gamay

Kleur: Rood tot paars

Bodem: Graniet en alluviaal zand

Gemiddelde leeftijd van de stokken: 50 jaar

In de neus: Fruitige aroma’s die gedomineerd worden door aardbeien en framboos

In de mond: Soepel, sappig met finesse

Serveertemperatuur: 15⁰ Celsius

Wijn/spijs: Geroosterd vlees, rood vlees en Coulommiers of een andere witschimmel kaas