• We verkopen geen producten aan personen onder 18 jaar!
  • We verkopen geen producten aan personen onder 18 jaar!

La Charme du Gamay Domaine Boulet

Productnr.: GB16006

€ 7,95
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad

Beschrijving

Een wijn met zeer veel aroma’s van rood fruit. Een wijn die zowel zeer jong als een paar jaar later gedronken kan worden.


Domaine Boulet

Op het Domaine Boulet wordt al vier generaties lang van vader op zoon wijn verbouwd. Nadège en David Boulet doen dat inmiddels vanaf 1993. De 9 hectare wijngaard, die op het zuid-oosten ligt op de heuvels in de gemeente Julienas, worden verzorgd volgens de tradities die hun voorouders hun doorgaven. De wijnstokken zijn gemiddeld 50 jaar oud. Vrijwel al het werk in de wijngaard geschiedt handmatig. De bodem bestaat uit kalkzandsteen en klei.

Van één van hun wijngaarden, grenzend aan die van Julienas, een bijzondere wijn: ” Le Charme du Gamay” Een wijn met zeer veel aroma’s van rood fruit. Een wijn die zowel zeer jong als een paar jaar later gedronken kan worden. Om zo te drinken of bij wit vlees en kaas.

VSIG (Vin Sans Indication Geographiqie) ( Een aanduiding voor wijnen die wel van de plaats komen waar de wijngaard zich bevind, maar die buiten het gebied van de appelatie vallen)

Druivensoort: Gamay

Kleur: helderrood

Bodem: Kalkzandsteen - Klei

Gemiddelde leeftijd van de stokken: 45 jaar

Serveertemperatuur: tussen 11⁰ en 12⁰ Celsius